Jak se vlastně zjišťuje riziko podvýživy? Mohlo by se zdát, že snadno. Je to přece jasné, zhubl a vypadá nemocný. Jenže ono to tak jasné není, obzvlášť, když pacient vypadá, tak říkajíc „blahobytně“.
Číst víceV lednovém časopise D-test byl publikován rozhovor s docentem Těšínským na téma malnutrice pod titulkem „Malnutrice není totéž, co podvýživa“, který nejen vysvětluje rozdíl mezi těmito dvěma pojmy, ale také např. co je to realimentační syndrom, jakých skupin pacientů a obyvatel se malnutrice nejčastěji týká, jak malnutrici předcházet a jak pečovat o blízké, které malnutrice již ohrožuje.
Číst víceDnešním dnem končí Týden rizik malnutrice. My budeme i nadále přinášet nové informace a tipy, aby se o příznacích malnutrice při nemoci a možnostech řešení dozvědělo co nejvíce z vás.
Číst víceZveme vás na webinář na téma Podvýživa u onkologických pacientů je nepřijatelná! Zlepšení výsledků onkologické léčby prostřednictvím nutriční intervence
Číst více11. - 15. listopadu 2024 proběhne osvětová iniciativa Týden rizik malnutrice, která je součástí celosvětového projektu "Malnutrition Awareness Week".
Číst víceMalnutrice – podvýživa je závažným a často přehlíženým problémem, který ovlivňuje pacienty s různými diagnózami. Při pobytu pacienta v nemocnici nabývá tento problém na naléhavosti.
Číst více6. - 12. listopadu 2023 proběhne osvětová iniciativa Týden rizik malnutrice, která je součástí celosvětového projektu "Malnutrition Awareness Week".
Číst více